Village People Harderwijk is een stichting die ontmoetingsmogelijkheden voor lhbtiq+’ers organiseert. Zo is er elke 1e en 3e donderdagavond van de maand een Village People café-avond voor iedereen vanaf 18 jaar. Iedere laatste zaterdagmiddag van de maand is er een lhbtiq+ jongerencafé en iedere tweede donderdagmiddag van de maand een Ouderen Salon (55+).
Daarnaast zijn er zo’n 3 a 4 keer per jaar dans- en kennismakingsavonden voor lhbtiq’ers. De dans- en ontmoetingsavonden vinden plaats in de MESS in Harderwijk, op 1 minuut lopen vanaf het treinstation Harderwijk, links naast Steakhouse Tennessee.

Bij elkaar brengen
Op de café- dansavonden organiseert Village People ontmoetingsmogelijkhden voor de lhbtiq-community in Harderwijk. Ons doel daarbij is, om in een regio waar weinig mensen open zijn over hun (lhbtq- homo- of bi- etc) seksualiteit, mensen bij elkaar te brengen, die daar wél open over willen en kunnen zijn. Op de ontmoetingsavonden zorgen we voor informatie (flyers van COC, lhbtiq-netwerken) en mensen die je kunnen ‘bijstaan’ bij ‘uit de kast komen’. Je kunt altijd met iemand praten die zelf ook lhbtiq’er is en als je andere, of professionele hulp nodig hebt, dan verwijzen wij je door.

Thema/Filmavond
Aanvullend op de feestavonden en de vaste Village People Cafés organiseert Village People ook een aantal keren per jaar een thema- en filmavond met een lhbtiq-thema.
Dit doen we vaak in samenwerking met bijvoorbeeld het filmhuis Harderwijk. Op zo’n thema-avond vertonen we een speelfilm of documentaire en aansluitend voeren we een maatschappelijke discussie met bijvoorbeeld een (Harderwijkse) bekende in de lhbtiq-wereld. We willen hierbij thema’s bespreekbaar maken die spelen onder lhbtiq-mensen, zoals bijvoorbeeld ‘Gay op school’, ‘lhbtiq en de kerk’, ‘Uit de kast komen in een Turks-Nederlands of Marokkaans-Nederlands gezin’ en ‘Mijn broer/zus is ook homo’.

We nodigen ook bijvoorbeeld COC-voorlichters uit en maken gasten attent op netwerken als de Vereniging Christelijke Homo’s (CHJC), de contactgroep voor ouderen ANBO Roze Flevoland/Harderwijk en ‘Switchboard’, waar ze met al hun vragen terecht kunnen.
De bedoeling is met elkaar te praten over het maatschappelijke thema dat n.a.v. de film naar voren komt.

Samenwerking
Waar mogelijk probeert Village People samen te werken met met (religieuze) organisaties, zoals het AZC Harderwijk, de GGD, het CJG, de regenboogambassadeurs in Harderwijk, sportverenigingen, kerken en moskeeën, het COC en andere lhbtiq-netwerken.