Village People organiseert elke 1e en 3e donderdagavond van de maand een Village People café-avond en daarnaast (buiten coronatijden) zo’n 6 keer per jaar dans- en kennismakingsavonden voor LBGTI’ers in de driehoek Zwolle-Amersfoort-Arnhem. De dans- en ontmoetingsavonden vinden plaats in de Mess in Harderwijk. Je vindt de Mess op 1 minuut lopen vanaf het treinstation Harderwijk, links van steakhouse Tennessee.

Bij elkaar brengen
Op de dansavonden organiseert Village People een levendige LBGTI-community in Harderwijk. Ons doel daarbij is, om in een regio waar weinig mensen open zijn over hun (LBGTI- homo- of bi- etc) seksualiteit, mensen bij elkaar te brengen, die daar wél open over zijn. Op de dansavond zorgen we voor informatie (flyers van COC, LBTGI-netwerken) en mensen die je kunnen ‘bijstaan’ bij ‘uit de kast komen’.

Thema/Filmavond
Aanvullend op de zes jaarlijkse feestavonden en de vaste Village People Cafés op de donderdagavond organiseert Village People vier keer per jaar een thema- en filmavond met een LBTGI-thema.
Dit doen we in samenwerking met het filmhuis Harderwijk. Op zo’n thema-avond vertonen we een speelfilm of documentaire en aansluitend voeren we een maatschappelijke discussie met bijvoorbeeld een (Harderwijks) boegbeeld in de LBGTI-wereld. We willen hierbij thema’s bespreekbaar maken die spelen onder LBGTI-mensen, zoals bijvoorbeeld ‘Gay op school’, ‘LBGTI en de kerk’, ‘Uit de kast komen in een Turks-Nederlands of Marokkaans-Nederlands gezin’ en ‘Mijn broer/zus is ook homo’.

We nodigen ook bijvoorbeeld COC-voorlichters uit en maken gasten attent op netwerken als de Vereniging Christelijke Homo’s (CHJC), de contactgroep voor ouderen ANBO Roze Flevoland/Harderwijk en ‘Switchboard’, waar ze met al hun vragen terecht kunnen. De bedoeling is met elkaar praten over het maatschappelijke thema dat n.a.v. de film naar voren komt.

Samenwerking
Waar mogelijk probeert Village People samen te werken met met (religieuze) organisaties, zoals het AZC Harderwijk, kerken en moskeeën, coc en andere LBGTI-netwerken.